Венета Здравкова

Сфери на работа: паническо разстройство, фобийни разстройства, генерализирано тревожно разстройство, обсесивно-компулсивно разстройство, посттравматично стресово разстройство, соматоформни разстройства, безсъние, депресивни разстройства, биполярно афективно разстройство, психосоматични зависимости, консултации на двойки при конфликти, проблеми в общуването, затруднения в отношенията, семейни и консултации за двойки.

Венета е психолог и хипнотерапевт. Завършва Консултативна психология в ПУ „Паисий Хилендарски“. От 5 години работи като психолог на свободна практика и консултира частна фирма с над 300 човека. В продължение на 3 години работи като училищен психолог. Член е на  Дружеството на психолозите в България (ДПБ) и Българска асоциация по хипноза (БАХ).

Специализации:

 

  • Основен курс по хипноза и курс по хипнотерапия, Българска асоциация по хипноза и хипнотерапия

  • Обучение "Скринингови методи за оценка на когниция (CDT, MMSE, MOCA, IST, ADL)", Асоциация на експертите по психично здраве

  • "Технология на страха", обучение за работа с фобии, тревожности и панически атаки, Българска асоциация по хипноза и хипнотерапия

  • „Детска психосоматика: многокомпонентен подход към енурезиса, астмата, тиковете, алергиите“, водещ Панайот Рандев

  • „Кратки подходи в психотерапията“, водещи Алексей Бъчев, Андрей Ганев, Петър Петров

  • „Основи на фокусираната към решения терапия“, водещ Боян Страхилов

  • Личен опит с психоаналитична терапия

  • Личен опит с когнитивно поведенческа терапия

Искате да запазите час?

 

„Психотерапията е смел ангажимент. Аз съм го поела преди години, защото съм осъзнала способността си да помагам на околните. Моят терапевтичен стил е съсредоточен върху уважение и съпричастност. Целта ми е да ви помогна да облекчите болката си и да осъзнаете по-добре чувствата и моделите на поведение, свързани със себе си и другите.

Работя с широк спектър от емоционални и поведенчески въпроси, като предоставям услугите си за справяне с тях, които обхващат терапия за депресия и мъчителни консултации за подкрепа на родителите, консултиране на двойки и извън тях. В комфортна и подкрепяща атмосфера предлагам високо персонализиран подход, съобразен с индивидуалните нужди на всеки от моите клиенти, за да се постигне личното нарастване, за което се стремят.  

Вярвам, че всеки човек има в себе си естественото желание да расте и това е в основата на моята терапия: личен растеж.“

+ 359 878 688 511

hOUR SPACE, София, ул. Иван Вазов 38