top of page

Мариета Байчева

Магистър по психология / Позитивен психотерапевт под супервизия ,Член на Дружество на психолозите в България (УИК: BG RP 2378-2634),Член на Дружество по позитивна психотерапия в България.

Образование, Специализации, Курсове

 • Психодиагностика

 • Специализация по консултативна психология

 • Групово консултиране и социално-психологични тренинги

 • Международен сертификат по транзакционен анализ ниво А1

 • Психотерапевтични техники от различни направления в психологията и психотерапията

Обучаващ треньор-психолог по европейски проекти:

 • Проект “NELLII” - учене през целия живот

 • Проект “Guide Me!” - консултиране за търсещите работа

 • Проект “Иновативни практики в управлението”

 • Проект “Работа с интерактивни методи в училище”

 • Проект “Училище за родители”

 • Социално-психологически тренинги

 "На 52 години съм, имам две прекрасни момчета, които вече поеха своя път, и съвсем наскоро разбрах, че моята любов към пътешествията и пътуването, не е била напразна. Всъщност от момента на раждането си съм пътувала към себе си.

 

Винаги съм се очаровала от момента, в който разбирам и научавам нещо ново и най-вече, че живота може да ни изненада на всяка възраст, във всеки един момент с прекрасните си и понякога необичайни и трудни за приемане превъплъщения. От нас се иска само да не спираме да вървим, да не спираме да се развиваме.

 Завърших висшите си образования във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, като отначало отдадох себе си на изучаването на педагогиката, а след това реших, че най-добре е да се науча да възпитам себе си и завърших психология. Докато учех за втората си магистратура, разбрах, че психологията е всъщност неоткритата досега мисия на моя живот.

За мен животът е психология. Всичко, което изживяваме, чувстваме, приемаме или не, се ражда и умира в душата ни. Преподавателите ми бяха най-страхотните преподаватели и това, което ми дадоха, се опитвам, да го раздавам на всички мои клиенти през цялата ми практика досега – любов, разбиране и приемане, без да съдиш и поучаваш.

Продължих развитието си не само с работата си, но и с последвалите специализации по консултативна психология и транзакционен анализ, както и с много курсове и проекти, в които отново и отново откривах невероятните възможности на психологията и начините да помогнеш на хората, за нещата, които те усещат и чувстват, но трудно изразяват или използват в живота си. Като на първо място учех себе си."

Свържете се с мен

В случай че имате въпроси или нужда от допълнителна информация, можете да се свържете с Мариета на посочените по-долу телефон или имейл адрес. 

Запишете час 

Онлайн опцията за записване на консултации не е активна.

+ 359 885 094 148

hOUR SPACE, София, ул. Дякон Игнатий 19

bottom of page