top of page
marina-chompalova-psihoterapevt-hour-space

Марина Чомпалова

Казвам се Марина Чомпалова и съм психолог и водещ на семейни констелации. Завършила съм едногодишно обучение в подхода за лекуване на травми Състрадателно изследване (Compassionate Inquiry) на д-р Габор Мате; в момента съм в процес на сертифициране като CI терапевт. 

Работя с индивидуални терапевтични сесии на български и английски език на живо и онлайн, като използвам травма-информирания подход Compassionate Inquiry на д-р Габор Мате. Това е подход, който работи с усещанията в тялото и ограничаващите вярвания, които сме възприели за себе си в отговор на болезнена ситуация, когато сме били деца. Терапията чрез почувствано усещане (felt sense) в присъствието на настроен към преживяването ни терапевт дава възможност на тялото ни да преработи емоции, които сме потиснали като деца, защото не сме имали безопасен емоционален контейнер. Само по себе си това преживяване е лечебно. През усещанията в тялото си клиентът обикновено получава достъп до болезнен спомен от миналото и има възможност да пренапише този спомен, като се погрижи за нуждите на вътрешното си дете по състрадателен начин.

 

Вярвам, че силата ми е в това да създавам защитено пространство на приемане и доверие, в което човек може да се почувства в безопасност да се свърже с наранените части от себе си. Вярвам, че от първостепенно значение в терапията е терапевтът да бъде чисто огледало за хората, с които работи - да се чувства достатъчно комфортно с болката им, за да ги посрещне точно там, където са, без да се опитва да ги “поправи” или спаси. За мен трансформацията е възможна единствено в това пространство на резонанс, на безусловно приемане и присъствие тук и сега. Затова от години в ежедневието си използвам практики като йога, медитация и самонаблюдение, които ми помагат да поддържам емпатично присъствие за себе си и хората, с които работя. Също вярвам, че всеки от нас носи отговорите в себе си и при правилните условия може да стигне до тези отговори сам - моята задача е да придружа човека в това изследване, което го овластява, вместо да давам готови отговори.

 

Работя и с метода "Семейни констелации" за отработване на междупоколенческа травма, индивидуално и в група. Водя ежемесечни групи със семейни констелации.

 

Водя индивидуално и в група процес "Лекуване на вътрешното дете" в 10 сесии за деобуславяне и свързване с истинската ни същност.

 

Водя преживелищни групи за лекуване на отношенията с родителите ни и свързване с истинската ни същност през арттерапия, Compassionate Inquiry, водени медитации, техники от гещалттерапията.

 

Имам магистърска степен по психология към Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

 

Ще се радвам, ако мога да ви подкрепя в индивидуалния ви процес на оцялостяване и свързване с потенциала на душата ви.

 

Повече за мен можете да откриете на https://soulmovements.bg/ или във Facebook страницата ми: https://www.facebook.com/syzvezdia

Свържете се с мен

В случай че имате въпроси или нужда от допълнителна информация, можете да се свържете с мен на посочените по-долу телефон или имейл адрес. 

Запишете час 

Онлайн опцията за записване на консултации не е активна.

+359 895 969 420

hOUR SPACE, София, ул. Дякон Игнатий 19

bottom of page